pas lettergroote aan:

Filosofie

Waardig leven met dementie
Wij gunnen meer mensen een waardig leven met dementie. Dat is geen leven zonder tegenslagen of verdriet. Maar wel een leven vol weerbaarheid en veerkracht. En af en toe wat humor. Samen met de mensen om u heen. Waardig leven is wijs leven, op een manier die eigen is aan wie u bent, wat uw mogelijkheden zijn en wat u belangrijk vindt.

Houding kiezen 
Ons uitgangspunt daarbij is: een leven met dementie is leven met tegenslagen. Maar ook: de kwaliteit van leven is niet afhankelijk van wat u overkomt. Voor ons is de kwaliteit van leven afhankelijk van hoe u in het leven staat. Welke houding u kiest ten opzichte van wat u overkomt. Hoe u omgaat met tegenslagen. Dat maakt een wereld van verschil. De keuze is aan u.

Vorm geven
Onze programma’s gaan uit van ieders vrijheid en verantwoordelijkheid om het leven naar vermogen vorm te geven – ook als er sprake is van dementie. Dat gaat over het creatief omgaan met mogelijkheden en het bewust accepteren van onmogelijkheden. Het is een vaardigheid die ons allemaal in bepaalde mate is gegeven.

Leren toepassen
Met wat training kunt u deze vaardigheid (weer) aansterken en leren toepassen op een leven met dementie. Juist nu u weet dat u samen de komende jaren veel te dragen krijgt, is het zaak u ook goed voor te bereiden. Makkelijk wordt een leven met dementie nooit, maar het hoeft niet zwaarder te worden dan het is. Investeer daarom in uw toekomst samen, juist nu het nog kan. Bekijk hier ons aanbod.