pas lettergroote aan:

Dagcursus Levensvragen bij dementie

Voor wie
Dagcursussen zijn bedoeld voor mensen met een beginnende dementie en voor mensen in hun directe omgeving. Beiden zijn van harte welkom, alleen of samen.

Inhoud
Leven met dementie dwingt je om te leren leven met kwetsbaarheid. Dat  is op zich al ingewikkeld. En vaak spelen onder de oppervlakte allerlei betekenis-vragen. Grote vragen naar de betekenis van het leven, van gezondheid, van relaties, van autonomie. In het leven met dementie gaat het bijvoorbeeld om vragen als:

-          Wat maakt mij mij? Wie ben ik? Wat beteken ik voor anderen?
-          Wat doet deze dementie (of de dementie van mijn naaste) met mijn identiteit?
-          Wat betekent het leven, inclusief dementie (of de dementie van mijn naaste), voor mij?

In de hectiek van alledag komen dergelijke vragen meestal weinig aan bod. Echter, af en toe stil staan bij deze levensvragen helpt om sociaal en mentaal weerbaarder te worden. En geeft daarmee draagkracht die nodig is om te leven met kwetsbaarheid.

In deze Dagcursus gaat het niet om algemene antwoorden op levensvragen, omdat iedereen deze vragen op zijn of haar unieke wijze zal moeten beantwoorden. We kunnen ons echter wel laten inspireren door wijze levenskunstenaars uit heden en verleden. Tevens oefenen we met diverse technieken om thuis met al dit soort vragen bezig te zijn.

U deelt de dag met mensen die, net als u, leven met dementie en, net als u, het belangrijk vinden om bewust bezig te zijn met levensvragen. Daarbij leren we niet alleen met elkaar, maar ook van elkaar. Daarom werken we in kleine groepen (maximaal 10 deelnemers).

ResultaatCall to action button
Aan het einde van de dag beschikt u niet over panklare antwoorden op al uw levensvragen. Wel heeft u inzicht in de invloed van levensvragen op uw welbevinden. En wat u daarmee kunt doen. U bent bekend met diverse soorten levensvragen en met verschillende manieren om verder thuis in gesprek te zijn over voor u relevante levensvragen.

Duur
van 9.30 uur – 17.00 uur, met diverse pauzes

Prijs
€ 125,- per persoon

Waar & Wanneer

13 februari 2014 Regio Centrum Hotel de Witte Bergen, Laren
3 maart 2014 Regio Noordwest Hotel Van de Valk Haarlem
25 april 2014 Regio Noordoost Herberg Molencate, Hattum
16 mei 2014 Regio Zuidoost Hotel Merlinde, Breda
2 juni 2014 Regio West Hotel Van de Valk Wassenaar
21 juli 2014 Regio Zuidwest Hotel Van de Valk Molenhoek