pas lettergroote aan:

Dagcursus Ontspannen omgaan met dementie

Voor wie
Dagcursussen zijn bedoeld voor mensen met een beginnende dementie en voor mensen in hun directe omgeving. Beiden zijn van harte welkom, alleen of samen.

Inhoud
Dementie gaat gepaard met spanning. U krijgt te maken met tegenslagen, onverwachte veranderingen, onzekerheid. Dat is op zichzelf al lastig genoeg.

Spanning hoort er in zekere zin bij. Het maakt echter een wereld van verschil hoe u er mee omgaat. Door goed om te gaan met spanning kunt u uw houding ten opzichte van wat er gebeurt rustig, mild en bewust bepalen. Dat gaat overigens met vallen en opstaan: het lukt de ene keer beter dan de andere keer. Bewust omgaan met spanning is een vaardigheid die u kunt oefenen.

Tijdens deze Dagcursus staan we stil bij de rol van stressfactoren in het dagelijkse leven, specifiek in een leven met dementie. We onderzoeken met elkaar wat er voor zorgt dat spanning groter of juist kleiner wordt. En wat u daarmee kunt doen. Daarbij oefenen we ook enkele basale ontspanningstechnieken.

Daarbij leren we niet alleen met elkaar, maar ook van elkaar. Daarom werken we in kleine groepen (maximaal 10 deelnemers).

ResultaatCall to action button
U herkent eerder de spanning bij uzelf. En u beheerst enkele basale technieken die u helpen te ontspannen. Daarmee kunt u zich beter concentreren, en kunt u beter gebruik maken van uw mogelijkheden. Hierdoor bent u geen speelbal van wat er met u gebeurt. U kunt zo wat meer ontspannen omgaan met de dementie.

Duur
Van 9.30 uur – 17.00 uur, met diverse pauzes

Prijs
€ 125,- per persoon

Waar & Wanneer

3 februari 2014 Regio West Hotel Van de Valk Wassenaar
24 maart 2014 Regio Zuidwest Hotel Van de Valk Molenhoek
14 april 2014 Regio Centrum Hotel de Witte Bergen, Laren
9 mei 2014 Regio Noordwest Hotel Van de Valk Haarlem
27 juni 2014 Regio Noordoost Herberg Molencate, Hattum
14 juli 2014 Regio Zuidoost Hotel Merlinde, Breda